Vachtverzorging

Gereedschap

De winter doet rare dingen met een vacht. De vacht wordt tijdens een periode van kou voller en dikker. Dat moet ook, want dat biedt extra bescherming. Maar zo gauw de temperatuur weer gaat stijgen, moet de wintervacht eruit. De haren laten los en maken plaats voor de veel dunnere vacht. Als dat dode haar blijft zitten, ontstaan klitten. Bij veel hond is een wekelijkse borstelbeurt niet overbodig.

Jammer genoeg zijn veel honden (en hun bazen) de dupe van ondeskundige trimmers, die met veel bluf en weinig kennis de tondeuse hanteren. Ze scheren honden als schapen. Zonder enig inzicht in de vachtstructuur of kennis van de rasstandaard. De hond stapt weliswaar kaler, maar beslist niet mooier de deur uit.

BadderenInge

Bij trimsalon “de Weaver” gaat dat wel anders. Uw hond krijgt bij ons een TOP-BEHANDELING. Er wordt gekeken hoe een hond er op zijn uitziet, meestal wordt het het trimschema en/of rasstandaard en ook de vachtstructuur wordt beoordeeld, de hond krijgt een lekkere was- en/of knipbeurt en ik  controleer of de oren schoon zijn, of er een anaalklier moet worden leeggedrukt, knipt de nagels en poetst de tanden. Ook worden eventuele parasieten verwijderd (de hond komt bij ons vlo- en parasietvrij uit de trimsalon). Kortom: het dier wordt weer eens helemaal, van kop tot teen, nagekeken. Sommige eigenaren hebben een helpende hand nodig en die krijgen ze bij ons in de trimsalon.

TrimtafelIngeEen hond die voor een eerste keer komt, voelt zich wat onwennig en wordt eerst op zijn gemak gesteld, zodat de behandeling een rustig verloop heeft.

Advies: kom gerust kijken met een jonge hond en laat hem wennen aan de trimtafel en een borstelbeurt.

abhbDat U (als U er prijs op stelt ) advies krijgt over de vachtverzorging, spreekt natuurlijk vanzelf. Bij trimsalon “de Weaver” is uw hond in vertrouwde handen, en dat is een fijn idee.

Wij werken volgens de algemene leveringsvoorwaarden van de ABHB.