Kennel: Le Domaine le Tisserand

Kennel Le Domaine le Tisserand

Wij zijn een kleine kennel, waar we 1 of hooguit 2 nestjes per jaar met onze Grands Bassets fokken. Ons beleid is daarin dat we verschillende Europese bloedlijnen gebruiken om daardoor sterke en gezonde honden met een goed karakter te krijgen. Als fokker vinden wij het minstens zo belangrijk dat de oorsprong van het ras niet vergeten wordt en daarom gaan we met onze honden op jacht. Al onze hebben dus het zo fel begeerde “Brevet de Chasse” en worden op shows dan meestal ingeschreven in de gebruikshonden klasse.

WerkenFrankrijk

Onze pups worden in huis grootgebracht en maken dus alle “huishoudelijke” dingen mee. Voor meer info over het ras zelf verwijs ik u graag naar de site:
www.griffonvendeenrasverenging.nl

Op de volgende links ziet u een impressie met foto’s van onze nestjes.

A-nest  B-nest  C-nest  D-nest  E-nest  F-Nest  G-Nest  H-Nest  I-Nest J-Nest K-Nest L-Nest

De honden van Le Domaine le Tisserand

portret 4 bassets

Lang- en ruwharige honden hebben al jaren onze interesse, we hebben veel honden gezien maar uiteindelijk werd het de Grand Basset Griffon Vendéen en wel om zijn uitgesproken en eigenwijze karakter. Hierdoor is het wel een hond die niet voor ieder baasje geschikt zal zijn.

Als ik b.v. onze honden roep dan komt de Oud Duitse herder onvoorwaardelijk, maar de GBGV ‘s kijken je aan, denken na over het nut om te komen, en komen dan uiteindelijk wel naar mij toe.

Wij als fokker vinden het belangrijk dat het oerinstinct van het ras behouden blijft en gaan dus ook daadwerkelijk met onze honden op jacht. Kijk bij werken om te zien hoe dat gaat.

De Grand Basset Griffon Vendeen is een qua maat ‘n middelgrote hond en met z’n schofthoogte van 39 à 45 cm. komt hij ongeveer tot je knieën maar qua lijf en kopgrootte is het een grote hond maar dan op korte pootjes. Ze wegen zo ongeveer 20-24 kg. Hieronder IGGY op de Hilversumse hei.

Iggy op de hei

Tess

Koda

Thor

Otje