Onze kennel

Wij zijn een kleine kennel, waar we 1 of hooguit 2 nestjes per jaar met onze Grand Bassets fokken. Ons beleid is daarin dat we verschillende Europese bloedlijnen gebruiken om daardoor sterke en gezonde honden met een goed karakter te krijgen. Als fokker vinden wij het minstens zo belangrijk dat de oorsprong van het ras niet verwaarloost wordt en daarom gaan we met onze honden op jacht. Al onze hebben dus het zo fel begeerde “Brevet de Chasse” en worden op shows dan meestal ingeschreven in de gebruikshonden klasse.

Onze pups worden in huis grootgebracht en maken dus alle “huishoudelijke” dingen mee.

G-Nest 03-11-2013 02047

Voor meer info over het ras zelf verwijs ik u graag naar de site:
Basset Griffon Vendéen Club Nederland.

Op de volgende links ziet u een impressie met foto’s van onze nestjes.

A-nest B-nest C-nest D-nest E-nest F-Nest G-Nest H-Nest I-Nest

De honden van Le Domaine le Tisserand

Lang- en ruwharige honden hebben al jaren onze interesse, we hebben veel honden gezien maar uiteindelijk werd het de Grand Basset Griffon Vendéen en wel om zijn uitgesproken en eigenwijze karakter. Hierdoor is het wel een hond die niet voor ieder baasje geschikt zal zijn.

Als ik b.v. onze honden roep dan komen Billy en Diezel (onze Bouvier) onvoorwaardelijk, maar de GBGV ‘s kijken je aan, denken na over het nut om te komen, en komen dan met een boogje naar mij toe.

Wij als fokker vinden het belangrijk dat het oerinstinct van het ras behouden blijft en gaan dus ook daadwerkelijk met onze honden op jacht. Kijk bij werken om te zien hoe dat gaat.

De Grand Basset Griffon Vendeen is een qua maat ‘n middelgrote hond en met z’n schofthoogte van 39 à 45 cm. komt hij ongeveer tot je knieën maar qua lijf en kopgrootte is het een grote hond maar dan op korte pootjes. Ze wegen zo ongeveer 20-24 kg.

Wij hebben 7 honden waarvan 5 GBGV ‘s. Met Iggy is het allemaal begonnen.
Hieronder een foto van Iggy: Iggy op de hei